Norge 2014 - Dag3

Sista dagen var ursprungsplanen att vi skulle boka bussbiljett från Åndalsnäs och bli körda till starten av en 7h vandring uppför och längs Romsdalseggen och tillbaka till Åndalsnäs. Men på grund av risk för dåligt väder valde vi att istället ta en kortare vandring uppför ett fjäll i närheten, Litljefjellet, med nästan samma utsikt. Det duggrugna lite lätt när vi började vandra men slutade när vi nått topppen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fjället i mitten på bilden är det vi hade tänkt vandra på från början, Romsdalseggen. Men vädret var inte det roligaste så kändes skönt att slippa en såpass lång vandring. Vi blev ändå väldigt nöjda med utsikten vi fick!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Utsikt mittemot Trollväggen!
 
Den lilla bilvägen vi körde på en bra bit för att nå Litljefjellet.
 
 
 
 
 
På väg tillbaka för ett stopp vid stugan och sedan vidare mot Trollsigen igen. Fjället på bilden är det vi nyss var uppe på och man kan se att det börjar tjockna på med moln.
 
Vi tog ett kort stopp vid Trollstigen och det var häftigt att se molnen dra in och jobba sig upp för berget. Det kunda vara helt tjock med moln och på bara ett par minuter var molnen borta igen.
 
 
 
 
 
I närheten uppe på Trollstigen stannade vid en grusplan och åt lunch inne i bilen medan regnet öste ner. Efter en stund avtog det lite och vi bestämde oss för att gå en vandring som fanns där vi parkerat. Det var molnigt och blött.
 
 
 
Kanske inte det bästa vädret för en fotovandring men det var mystiskt och spännande med molnen som gjorde att man inte såg så långt. Men det gällde att hålla koll på vart de rödmarkerade stenarna tog vägen för över allt var det inte tydligt var stigen tog vägen!
 
 
 
Vi hade hoppats på att kanske komma såpass högt upp att molnen inte låg lika tjock men det lättade aldrig. Med den dåliga sikten och solen på väg ned  bestämde vi oss för att ta oss tillbaka till bilen igen.
 
 
 
Om vi ändå bara hade vetat när vi väl satt där och vilade oss att toppen bara var ett 30-tal meter upp (kollade upp på google efteråt). *Pust* Nu måste man ju tillbaka någon gång och faktiskt ta sig till toppen bara för att... Förhoppningsvis är det bättre väder när den dagen väl kommer!
 
Framme vid stugan igen, blöt efter en hel dag vandring. Skönt att få lägga sig i den typsikt hårda stug-sängen och vila upp sig för hemresan till Sverige!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback