Norge 2014 - Dag2 (del 2)

Vi närmade oss Geiranger och vid ett stopp vid en sjö kom ett norskt par och stannade med sin bil på samma plats som oss. Vi pratade en stund och de berättade lite omgivningen och hur deras släktingar förr vandrat upp och ned för de gamla stigarna vid Trollstigen för att ta sig in till staden för att handla. En rejäl vandring att gå upp och nedför!
Mannen jobbade som busschaför och körde turister upp för bl.a. Dalsnibba, ett 1500m högt berg med asfalterad väg hela vägen upp och en utsiktsplats. Där uppe har man en fantastisk utsikt över området och man börjar inse hur otroligt liten man är med dessa berg runt om kring sig!
 
 
 
Borta vid fjorden ligger Geiranger.
 
 
 
 
 
 
 
Något tomt på parkeringen :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Framme vid Trollstigen gick vi ut till utsiktsplatsen som sträckte sig ut över bergskanten. En av fördelarna med att vara här på kvällen, en höst, är att man får vara relativt ensam om utsikten!
 
 
 
Det började mörkna medans vi stod vid utsikten. Som tur var så låg vår kampinplats bara några kilometor bort från Trollstigen. Det är nästan så att man kan se den :)
 
När man åker ned för Trollstigen faller ett stort vattenfall intill vägen. Vi var bara tvugna att ta ett kort stopp och titta på det.
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Lena

Fina bilder. Kan tänka mig att den där utkiksplatsen är väldigt populär på sommaren. :P

Svar: Tack :) Ja på sommaren är det nog alltid ett par busslaster med personer där uppe. Nu var det knäpptyst och overkligt att sitta på en sten vid bergskanten och bara blicka ut!
Tobias Wängberg

2015-02-08 @ 15:58:33
URL: http://thisismyphotostory.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback