Bin

Det har varit en grymt skön dag i värmen :) Det har fixats med trädgården hos föräldrarna och jag passade på att leta nya insekter att fotografera runt huset. Hittade massor med bin i buskarna som jag tog några bilder på :)

Spindel

Har varit väldigt bra väder idag så det blev mycket tid utomhus. Hittade zebraspindlar på husväggen som jag tog några bilder på. Tycker dom har riktigt häftiga färger och gör sig bra på bild :)
Denna hade hittat en liten mumsbit att smaska på :P

Syrrans dotter Ida följde med mig på min fotovandring runt trädgården och plockade en blomma till mig :)
s

:)


Gräfsnäs

För ett tag sedan när Johanna och jag var hemma hos mina föräldrar tog vi en promenad i Gräfsnäs med våra kameror. En kille höll på att fixa lite inne i borgen inför sommaren och då Johanna aldrig varit där inne så frågade vi om vi kunde ta en titt. Han undrade om vi även ville gå upp i tornet som han hade nycklarna till. Fasten jag varit i slottet så många gångar har man aldrig fått gå upp i tornet, men till sommaren ska dom tydligen göra det möjligt att gå guidade turer upp dit. Hehe det var smala och branta trappor så det var inte helt lätt att ta sig upp med kameraväska och stativ. Väl där uppe var det dock helt tomt och de flesta rutor så smutsiga så att man knappt såg ut. Det enda fönstret man såg igenom var det inte något bra utsikt, vilket var synd :/


Månsken

Dagen efter jag köpt mitt vidvinkel tänkte vi fota lite stjärnor. Men månen lös upp så mycket att man inte såg speciellt många. Så det blev några månbilder istället :P


Solnedgång

Usch för allt regn de senaste dagarna här ute på landet. Tur att jag hittade några uppiggande solnedgångs-bilder att titta på, som jag inte lagt upp än. :)


Påskafton

I förrgår snöade det hela eftermiddagen och kvällen, inte kul med flera centimeter snö när man börjat vänja sig vid det fina vädret. Men på påskafton hade snön redan börjat försvinna, vilket var bra :P På förmiddagen när i stort sett hela familjen hade kommit målade vi lite ägg och åt någon tänkt påsk-lunch.
Sedan på kvällen gick jag, mor och far till några släktingar för att titta på deras påskeld dem brukar ha varje år. Hehe det värmde skönt :) Vi blev bjudna in till dem och hade en trevlig kväll. Kul att få träffa lite släktingar igen, blir inte riktigt av så ofta när man hela tiden befinner sig i Göteborg annars :)


Tog en del bilder på familjen under dagen, men dessa lägger jag inte upp. Annars tog jag inte riktigt några påskbilder.


Slottsskogen Del 2

Här är resten av bilderna från Slottsskogen. Hoppas ni har en bra påsk, själv har jag firat hemma hos föräldrarna med massa god påskmat och ikväll kanske vi går ut och tittar på påskeld :)


Tamron 10-24mm 3,5-4.5

Jag har sedan hösten velat ha ett vidvinkel för att fota landskapsbilder och hoppades att det skulle vara någon rabatt under mellandagsrean eller liknande, vilket det inte blev. Men bestämde mig att vänta med att köpa ett tills det blev varmare ute istället. Så idag åkte vi till Scandinavianphoto och köpte ett Tamron 10-24mm ( Johanna har ett likadant), johanna köpte ett 50mm 1.4 till sig :)
Vi ska ut till landet idag så tog några bilder snabbt med mitt vidvinkel när vi kom hem från scandinavianphoto för att se hur bilderna blev :)

Man får med VÄLDIGT mycket även om man fotar såpass nära, vilket kan ses på några bilder nedan :)Slottsskogen Del 1

Igår tog Johanna och jag en mysig promenad i Slottsskogen och tittade på djuren :) Solen värmde gott men det blåste lite kallt titt som tätt, vilket var mindre roligt. Men lite vind var inget som bekymmrade djuren, dem verkade glada att vintern är över :)