Macrofoto i Änggårdsbergen

Förra helgen fick jag min ringblixt och mina mellanringar som jag beställt, fick dock inte fått testat dom så mycket under veckan som gått utan bara tagit några fåtal bilder. Så i lördags bestämde vi oss för att ta en promenad runt Änggårdsbergen och fota lite macro för att testa dom nyinköpta delarna! :) Vi var ute i 4 timmar och gick 4 km, dvs rörde vi oss i 1 km/h ;)
Det blev en mysig promenad med många insekter, nyfikna ankor och en fotovänlig trollslända!


Fasettögon är häftiga :) Ankorna var glada över lite besök igen.
Bi-tunga :P

 

 


Dag för dag

Dagarna går. Nu är det bara 1,5 vecka kvar tills sommarjobbet är över. Så då gäller det att utnyttja de 3 veckorna man har ledigt innan plugget börjar igen. Har inte fotat något i veckan än, så bjuder på ännu en flug-bild från helgen..


Fluga

Mellan helgens skurar fick en fluga lite uppmärksamhet :)


Solnedgång i skogen

I fredags tog föräldrarna och jag en kvällspromenad i skogen. Jag hade kameran med mig men tog inga bilder under vandringen, utan knäppte bara en bild i farten på solen mellan buskaget.


Storleken är inte allt

Storleken är inte allt som vi vet. Här har en liten Hoppspindel lyckats få tag på en fluga som skall bli ett härligt kvällsmål. Men han hade det kämpigt. I en enda tråd hängde spindeln från verandans tak och hade 1,5 meter att klättra upp, samtidigt som han bar på en fluga flera gånger sin egna vikt i blåsten.


Kvarnbyn II

Här kommer ytterligare några bilder från Vattenfallen i Kvarnbyn och även ett par på Mölndals befolkning :P


Kvarnbyn

I lördagskväll var vi i Kvarnbyn, Mölndal och tog lite kort på vattenfall. Dock blev det fokus på något helt annat när vi upptäckte att vi var omringade av flera dussin stora, håriga och långbeninga spindlar :P Vi tog en del bilder på dom men då det var mörkt var jag tvungen att använda den interna blixten på kameran och hoppas på att fokusen hamnade rätt, så vet jag inte om bilderna blev bra... Får ta en titt på dom imorgon kanske.  Lägger upp de 2 bilder jag redigerat hittills på vattenfallen så kanske någon mer åker upp i nästa inlägg :)


Änggårdsbergen & Botaniska Del 2

Vi kom fram till en liten damm där några ankor höll till. Dom var inte sena med att komma springand och hälsa på oss. Johanna hukade sig och blev snabbt omringad av dom små krabaterna. När jag sedan satte mig vid dom petade till och med en mig på fingret. Vi får komma ihåg att ha med oss lite bröd nästa gång :)
Vid dammen fanns även ett annat par, lite äldre än oss och som kom fram och frågade Johanna ifall hon var Mcfly på dayviews.com, lite kul att folk känner igen henne.. :P
Efter detta kom vi in till Göteborgs Botaniska Trädgård som var fullt med färgstarka blommor och insekter som vi givetvis fota :)Änggårdsbergen & Botaniska Del 1

Igår var det fint väder ute så Johanna och jag passade på att ta en promenad. Vi har ett tag pratat om att ta en tur runt Änggårdsbergen så vi bestämde oss för att gå där. Det blev en vandring på 2h och 30 min fördelat på 4 km. Dvs nästan 40min per km hehe... Det kanske inte gick snabbt, men vi fick många bilder iaf!
Jag har delat upp bilderna i två delar, den första delen lägger jag upp nu och resten senare :)

Natur


På Landet - Macro

I helgen var Johanna och jag hemma hos mina föräldrar på landet. Vädret var toppen så vi passade på att åka iväg en sväng med bilen runt trakterna och stannade för att fota lite där det såg intressant ut. Det blev en del bilder så idag laddar jag upp några av de macrobilder jag tog på insekter främst :)


Vattenfall

I Göteborgs Botaniska Trädgård såg vi ett litet vattenfall där vattnet forsade på rätt bra. Jag hade inget stativ med mig så bilden är tagen medans kameran ligger på stenar och kameraremmen. Blev ändå helt okej tycker jag.. Stativ med nästa gång, check!


Macro

En samling bilder som jag tagit när Johanna och jag varit ute på våra promenader.Växter


Kvällsbilder vid havet

Natten gör sitt intrång och ljuset vid horisonten ger en härlig vy att ta del av. Vi tog bilen ner till Fiskebäck och tillbringade kvällen där med kamerorna och varandra :)


Gräfsnäs Slottspark

Den 19 juni var Johanna och jag i Gräfsnäs och fotade bröllopsbilder åt en vän. I parken blev vi sugna på att fota vid ett vattendrag och ett vattenfall, så dagen efter tog vi bilen ut dit igen och tog några bilder.