Geiranger Dag 1 (1/2)

Vårat resemål i Norge blev Geiranger. En riktigt vacker plats med sitt lilla samhälle i änden på en fjord och med några få hundra invånare, omgiven massor av vattenfall och berg upp till 1821 meter!!
Men innan vi kom dit var vi först tvugna att sätta oss i bilen och börja köra de nästan 100 mil av resevägen vi planerat genom att titta ut fina platser med googlemaps och streetview. På kvällen innan vi skulle åka fick vi veta av campingen vi hyrt hytt utav att vägen in till Geiranger vi tänkt ta fortfarande var vinterstängd. Vi fick snabbt gära om våra planer vilket resulterade i en omväg på 1,5h och två extra färjor.

Måndagen den 28:e klockan 6.20 begav vi oss iväg från Göteborg på den längsta biltur jag gjort bakom ratten :P
Har som nämnt i tidigare inlägg länge velat åka till Norge för att fota och vandra i bergen och äntligen blev det av! Det dröjde inte länge (strax bortom Oslo) innan landskapet blev mycket mer annorlunda jämfört med det vi var vana vid. Vi började åka upp för berg gång på gång, såg fjordar och även snötäckta berg. Hehe det gäller även att hålla tungan rätt i mun när man kör vid Norges fjällkedja. Vägarna är små, går konstant upp och ner och är ytterst sällan raka, utan slingrar sig ofta runt bergskanterna så att man inte vet vad som kommer bakom nästa kurva :P
Men vilken utsikt vi fick se på vägen dit dem 17h det tog för oss att köra!


Här börjar man se hur små husen är jämfört med bergen. Men husen kommer bli mindre :)

Kommentarer
Postat av: Lena

Riktigt fina bilder. Norge är så sjukt vackert. Måste ta mig dit någon gång.

2012-06-03 @ 18:58:09
URL: http://lcfoto.blogg.se/
Postat av: Madde

åh, så vackra bilder:D

2012-06-03 @ 21:16:26
URL: http://madeleneenglund.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback